Het bestuur van HUKAs is op zoek naar bestuurslid

Vacature bestuurslid ervaringsdeskundige

Steeds meer mensen in Nederland krijgen te maken met Huidkanker. De Huidkanker Stichting, HUKAs zet zich voor hen in. HUKAs behartigt de belangen van patiënten met non-melanoom huidkanker, stimuleert lotgenotencontact en verzorgt informatie aan patiënten, medisch specialisten, de farmaceutische industrie en andere relevante partners.

HUKAs heeft leden/donateurs en een aantal actieve vrijwilligers.

Draag jij HUKAs ook een warm hart toe en wil je HUKAs helpen haar doelstellingen te realiseren. Het is een pre als je ervaringsdeskundige bent, maar geen must.

Over de functie

Als bestuurslid neem je deel aan bestuursvergaderingen, denk, praat en werk je mee over lopende zaken, beleid en de verdere ontwikkeling van HUKAs. Veel werkzaamheden worden uitgevoerd door actieve en enthousiaste vrijwilligers en studenten huidtherapie. Maar op bestuursniveau zijn er ook acties/werkzaamheden voor de bestuursleden zelf met het doel HUKAs als organisatie verder te professionaliseren.

We streven naar een samenstelling van vijf bestuursleden waarvan het merendeel ook ervaringsdeskundige op het gebied van non-melanoom huidkanker is.

Het nieuwe bestuurslid gaat zich primair bezig houden met het bouwen van een community waarin onze donateurs, vrijwilligers, lotgenoten en ervaringsdeskundigen, over en weer kennis, ervaringen, tips etc. uitwisselen.

Tijdbesteding: gemiddeld 2-4 uur per week. Bestuursoverleg is deels live, deels online.
Het betreft een onbezoldigde functie. Per maand ontvang je een vrijwilligersvergoeding van
€ 100,- en ontvang je per gereden kilometer een vergoeding van € 0,23.

Interesse? Of wil je meer weten?

Neem dan contact op via voorzitter@hukas.nl

 

Veel gestelde vragen

  • Hoeveel tijd kost vrijwilligerswerk voor HUKAs?

    Dat hangt helemaal van jezelf af en waar je ons mee zou willen helpen. Zo zijn er vrijwilligers die af en toe helpen bij het organiseren van een activiteit, het geven van voorlichting of deelname in een patiëntenraad, maar zijn er ook vrijwilligers die een vrij vaste inbreng van een paar uur per week hebben voor bijvoorbeeld marketing en communicatiewerkzaamheden (redactie website, nieuwsbrieven, social media, donateurswerving). Het hoeft dus zeker geen belemmering te zijn om vrijwilliger te worden als je niet een vast aantal uren per week ervoor vrij kunt maken.

  • Hoe weet ik of ik wel aan de verwachtingen kan voldoen?

    Het eerste wat we doen als je interesse hebt in vrijwilliger worden is contact met je opnemen voor een intake. Die is vooral bedoeld om elkaar beter te leren kennen en verwachtingen en mogelijkheden (ook qua tijdsbesteding) over en weer helder te krijgen. En we gooien je natuurlijk niet zomaar in het diepe, maar je kunt altijd rekenen op begeleiding door een ervaren vrijwilliger of bestuurslid.

  • Zijn er ook mogelijkheden om opleidingen te volgen als vrijwilliger?

    Jazeker. Die worden o.a. aangeboden door INVOLV en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. INVOLV is een onafhankelijke stichting, opgericht voor de specifieke ondersteuning van patiënten- en cliëntenorganisaties en gefinancierd door het ministerie van VWS.  Daardoor is de dienstverlening aan landelijk werkende patiënten- en cliëntenorganisaties kosteloos.
    INVOLV heeft een uitgebreid trainingsaanbod, kijk maar eens op https://www.involv.nl/trainingen/trainingenoverzicht